Blog

Hvor meget olie skal der på min bil

Sådan finder du frem til, hvilken mængde olie, der skal fyldes på din bil.

Som udgangspunkt vil mængden af motorolie, du skal fylde på din bil, afhænge af, om det drejer sig om olieskift eller om genfyldning. Se olieindikatorpinden ved motoren under kølerhjelmen, eller tjek i instruktionsbogen for at se, om og hvor meget din bil trænger til motorolie. I instruktionsbogen kan du læse, hvilken type motorolie, din bil bør bruge, samt hvor meget beholderen kan rumme. Hos os finder du 0W305W3010W305W4010W40 og 15W40.

Herunder finder du 3 gode tips

Hvor meget olie skal der på ved olieskift?

Oliebestanden bør altid være et sted mellem minimum- og maksimummarkeringerne på oliepinden. Som regel er der omkring 1 liters forskel mellem de to markeringer.

Det er hverken godt for bilens motor med for meget eller for lidt olie. Når du fylder olie på din bil, bør du derfor fylde på, så oliestanden når omkring maksimummarkeringen på oliepinden – men ikke mere end det.

Tjek oliestandsmåler
Påfyldning motorolie

 Sådan fylder du mere olie på

Hvis du ikke står over for et olieskift, så skal du holde øje med oliestanden i beholderen og genfylde med en korrekt mængde, når du kan se, at der er behov for det. Benyt her olieindikatorpinden, der markerer, hvor meget olie, der er tilbage i beholderen i motorrummet.

Det er en god idé at holde øje med oliestanden

En bilmotor har aldrig godt af at løbe tør for motorolie. Af naturlige årsager bruger din bil motorolien, og derfor kan det sagtens være, at du selv skal fylde mere olie på bilen, inden det er tid til, at den skal til service på værkstedet.

Gør det derfor gerne til en vane, at du jævnligt tjekker oliestanden og fylder på efter behov. Du kan med fordel gøre det i forbindelse med, at du tanker eller påfylder sprinklervæske.

oliestandsmåler med motorolie

Herunder finder du vores populære motorolier

Related Posts